“Propaganda gjatë diktaturës komuniste”

“Propaganda gjatë diktaturës komuniste”

23:30 19/11/2017

Shumë prej këtyre fotografive ekspozohen për herë të parë. Ato janë kopje të origjinaleve që ruhen në Arkivin Qendror të Shtetit e që me idenë e Institutit për Demokraci Media dhe Kulturë vijnë nën titullin “Propaganda gjatë diktaturës komuniste”. Ekspozita është kuruar nga Brisejda Lala, studente në Universitetin e Tiranës. Tek ajo këto foto kanë lënë gjurmë.

Fotografitë që ilustrojnë më së miri secilën nga temat e trajtuara në kuadër, si propaganda mbi luftën e klasave, antifetare, mbi emancipimin e gruas janë të shoqëruara edhe me një kërkim shkencor.

 “Propaganda gjatë diktaturës komuniste” që kërkon të mbërrijë te të rinjtë përmes fakteve, në rastin konkret të fotografive, është e vizitueshme në Muzuen Historik Kombëtar edhe javën në vazhdim.

Tv Klan

LAJMET
Të ngjashme

KPT
KPT
UKT